Trædemåtte

Har du en syg, senil dement eller fx handicappet pårørende, kan du med trædemåtten sikre dig, at du bliver alarmeret, hvis vedkommende falder, forlader stuen, sin seng, stol e.l.. Måtten lægges typisk foran en seng, stol eller en dør og er velegnet i både private hjem og på institutioner.   

 

Muligheder og anvendelse, trædemåtten kan give alarm på forskellige måder: 

 

  1) Med relæudgang kan trædemåtten sluttes direkte til et eksisterende kaldesystem. Når en person træder på måtten, giver det en konstant sluttet relækontakt. Systemet kan bruges til næsten alle eksisterende kaldesystemer.

 

  2) Med trådløs sender bliver trædemåtten via en kort ledning forbundet med AL's håndsender m. jackstik, der sender et trådløst radiosignal til en AL-modtager, når der trædes på måtten.

 

  3) Med personsøgersystem sluttes trædemåtten direkte til et personsøgeranlæg, så den person, der bærer den lille lommemodtager, får et kald, når der trædes på måtten.

 

 

3 vare(r)
3 vare(r)

 

Et alternativ til trædemåtten er vores liggemåtte, som du også kan bruge som siddemåtte. Du placerer denne i sengen eller stolen, hvilket i mange tilfælde er en bedre løsning end en måtte på gulvet. Trædemåttesystemet forudsætter, at der bliver trådt på måtten og dermed afgivet alarm med det samme. Men vi oplever nogle gange, at personen, der bliver overvåget vha. måtten, af forskellige årsager træder udenom. Især nogle ældre har tendens til at gøre dette, da de kan have svært ved at se måtten om aftenen, når det er mørkt  - da måtten er sort kan de tro, at det er et hul og træder uden om. Problemet kan løses ved at lægge et lyst tæppe e.l. henover måtten, men mange af vores kunder vælger i dag liggemåtten frem for trædemåtten, da den dækker behovet bedre.